Almedals­kampen

Vem vinner Almedals­kampen?


I ett samarbete med Feo media,som utvecklat Quizkampen tar vi nu frågesporten till Almedalen. Varje dag söndag till fredag släpps ett nytt quiz med frågor inom kategorier som Almedalskunskap, Den svenska modellen, Entreprenörskap och Världskunskap. Varje dag utmanar du som spelare en känd profil inom politik, media, näringsliv eller utbildning.

Så här laddar du ned appen:

1. Sök efter Almedalen Quiz i App Store (Google eller Apple) eller följ länken: https://appsto.re/se/UluQkb.i
2. Välj ”registrera med eventkod”, skriv in koden Almedalskampen17
3. Registrera med din emailadress
4. Välj användarnamn och avatar och kör så det ryker – wohooo 🙂

testa dina kunskaper mot oss!

Det här är de medverkande profilerna i Almedalskampen:

Onsdag 28/6-lördag 1/7: Martin Borgs

Martin är en riktig Almedals­veteran med succéer som appen Mingla i ryggen. Han var tidigare en mycket uppskattad Slöseriombudsman med tusentals följare, och idag har han fokus på tech och kommunikation hos Miltton Labs. Och det är just ämnet ”Tech-nikens under” du kan utmana honom i – om du törs.

 
Söndag 2/7: Niklas Svensson

Niklas har kallats ”Kungen över Almedalen” – han är en av Almedalens tydligaste profiler. I egenskap av Expressens profilerade politikreporter är det han som sätter agendan i Almedalen och där han är befinner sig alla. Niklas tävlar i ämnet ”Almedalskunskap” – hur många fel tror du att han hade?

 
Måndag 3/7: Eva Nordmark

Eva är sedan 2011 ordförande för TCO och tidigare förbundsordförande för fackförbundet SKTF innan namnbytet till Vision 2011. Innan dess var hon riksdagsledamot för Socialdemokraterna. På temat ”Svenska modellen” blir hon en riktigt tuff motståndare med andra ord!

 
Tisdag 4/7: Anna Ekström

Anna är sedan hösten 2016 gymnasie- och kunskapslyftsminister. Hon har också medverkat i På spåret där hon tillsammans med Göran Hägglund knep en silvermedalj. Att hon kommer bli svårslagen på temat ”Skola & Utbildning” är förstås en underdrift.

 
Onsdag 5/7: Annie Lööf

Annie är partiledare för Centerpartiet och tidigare näringsminister. Hon blev inkryssad i riksdagen 2006 och var då Sveriges yngsta riksdagsledamot. Visste du förresten att Annie lämnade gymnasiet med högsta betyg i samtliga ämnen? Utmana Annie i frågor kring ”Entreprenörskap” om du vågar.

 
Torsdag 6/7: Ola Rosling

Ola är tillsammans med sin fru Anna och pappa Hans grundare till stiftelsen Gapminder. Efter Hans Roslings bortgång i februari fortsätter Ola och Anna oförtrutet att förmedla det som är Gapminders vision: en faktabaserad världsbild. Vågar du testa hur bra koll du själv har på ämnet ”Världskunskap”?

 
Fredag 7/7: Micael Dahlen

Micael Dahlen är professor på Handelshögskolan i Stockholm, författare och föreläsare, och i Almedalskampen kan du utmana honom på temat ”Makt & Pengar”. Vi känner honom som ”rockstjärne­professorn” och vi älskar hans kreativa och innovativa angreppssätt på livet och lärandet. Som om inte det vore nog blev han tilldelad Mensapriset 2017. Behöver vi säga mer?