Program

6 JULI 2018  |  WISBY STRAND

Förmiddag
8:30 Loungen öppnar

Kom ta en kaffe och jobba eller ta ett möte med wifi och inspirerande omgivning.

9:00 Från folkhemmet till Framtidslandet Sverige

I en tid av stora omvärldsförändringar är världen i behov av hållbara lösningar inom en rad avgörande områden. Vi tittar närmare på tre av dessa: Demokrati, arbetsmarknad och integration. Välkommen till ett samtal om hur företag och politik genom innovationer och nytänkande bidrar till ett modernt samhällsbygge och hållbara lösningar för framtidslandet Sverige. Detta seminarium blir också startskottet för det hackathon som pågår under förmiddagen och presenteras kl 13.

10:30 Perfect pitch – vilka är de starkaste affärsidéerna för framtiden?

Om tio år kommer hälften av alla jobb som finns i dag att försvinna. 4 av 5 jobb skapas i små och medelstora företag. Det är därför avgörande att bra affärsidéer får fäste och kan växa. Vilka idéer bär? Hur ser klimatet ut och hur ser de nya företagen ut som skapar nya jobb? Under en timme får vi träffa fyra entreprenörer som presenterar sina företag och får råd från en erfaren panel. Både deltagare och publik kommer att få ta del av många avgörande perspektiv för att företag ska lyckas, växa sig större och bli de företag som erbjuder framtidens arbetsplatser.

Panel:
 • Günther Mårder, vd Företagarna
 • Sofie Lundström, vd och grundare Toborrow
 • Ida Hansson Brusewitz, Dagens Industri
Eftermiddag
13:00 Hur löser vi Sveriges största samhällsproblem tillsammans?
I SAMARBETE MED ANOTHER TOMORROW

Dags att lösa framtidsproblem på riktigt. I samarbete med byrån Another Tomorrow anordnar vi under dagen ett framtidshackathon. Tre grupper presenterar här sina lösningar på några av Sveriges viktigaste framtidsutmaningar: Demokrati, arbetsmarknad och integration. De idéer som tagits fram under dagens hackathon presenteras i form av prototyper för en kunnig panel som kommenterar förslagen utifrån sina respektive perspektiv.

Panel:
 • Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister samt biträdande finansminister (MP)
 • Ann-Therese Enarsson, vd Futurion
 • Per Schlingmann, kommunikationsexpert
 • Anna Strömberg, Doberman
14:30-16:00 Hur stark är vår demokrati?

I en snabbrörlig och digitaliserad värld uppstår utmaningar för demokratin. Vi kan se att demokratin går tillbaka i flera länder världen över. Samtidigt som demokratin utmanas skapas nya initiativ för att utveckla och stärka demokratin. Hur stark är vår demokrati egentligen, och hur lätt kan den avskaffas? Välkommen till ett samtal kring demokratin, dess bräcklighet och styrka, och hur vi kan stärka den inför framtiden.

DELTAGARE:
 • Jan Scherman, journalist
 • Edna Eriksson, vice ordförande, MR-Stiftelsen
 • Bo Andersson, generalsekreterare, Föreningen Norden
 • Brit Stakston, mediastrateg och grundare #backademokratin
  Kväll
  17-19 Mingel - Almedalen Sum Up

  Med Almedalens vackraste utsikt som fond låter vi tre utvalda spanare sammanfatta Almedalsveckan inom olika områden. Vem sade vad, vilka nyheter släpptes och vad är det viktigaste vi tar med oss? Mingel och summering av Almedalsveckan. Privat inbjudan.